електронна търговия
May 16, 2008, 01:20:42 am *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: За нови членове на БАЕТ Прочетете във форума
Заявка за членство и Набор от документи

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2
  Изпечатай  
Автор Тема: документи за приемане на нови членове  (Прочетена 2193 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Tuti
Татяна Коларова
Член на БАЕТ
Full Member
Публикации: 86

Профил WWW
« -: February 27, 2007, 01:12:34 pm »

Предлагам Ви три документа за приемане на нови членове: молба, регистрационна карта и декларация. Прегледайте ги и си дайте мнението относно текстовете и промени които да бъдат направени в тях. Вярвам, че всички ще им обърнете нужното внимание.

Активен
eclipse
Член на БАЕТ
Hero Member
Публикации: 256

Петър Ванчев

12701198
Профил WWW
« Отговор #1 -: February 27, 2007, 01:59:23 pm »

ot molbata za chlenstvo pyrwia dokument koito iskame neshto hich ne go shwanah
Активен

Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
www.store.bg
Tuti
Татяна Коларова
Член на БАЕТ
Full Member

Профил WWW
« Отговор #2 -: February 27, 2007, 02:06:26 pm »

Става въпрос за следното - ако управителния съвет на юридическото лице се състои от две или повече лица да има решение на този орган за членство в асоциацията.
Активен
Искър Енев
Член на БАЕТ
Sr. Member
Публикации: 153

55227612
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #3 -: February 27, 2007, 03:06:24 pm »

Мисля, че документите са добре съставени. Според мен са готови за "пускане в действие"Усмивчица
Активен

Колектив 44 ООД
Боян Калинов
Член на БАЕТ
Sr. Member
Публикации: 107

147597303
Профил WWW
« Отговор #4 -: February 27, 2007, 03:22:24 pm »

Мисля, че документите са добре съставени. Според мен са готови за "пускане в действие"Усмивчица

Момент, моля.  Ухилен
Дребни корекции и малко форматиране от мен.
Сложил съм някои коментари в бележки под линия, които трябва да се затрият, преди да се ползват документите, независимо дали ги уважите или не.  Намигване
Активен
Tuti
Татяна Коларова
Член на БАЕТ
Full Member

Профил WWW
« Отговор #5 -: February 27, 2007, 03:36:36 pm »

Относно поправките в молбата:
4. В декларацията е упоменато в т.4, че ще спазва ЕК и правилата за професионално поведение. Може би да го заменимвторото с Правилник на БАЕТ.
5. В Устава чл.11 т.4 е предвидено всеки кандидат да представи препоръка от двама настоящи члена на асоциацията.
Активен
Tuti
Татяна Коларова
Член на БАЕТ
Full Member

Профил WWW
« Отговор #6 -: February 27, 2007, 03:54:00 pm »

Боби, като правно-организационна форма в Регистрационната карта сме пропуснали АД.
Активен
Искър Енев
Член на БАЕТ
Sr. Member
Публикации: 153

55227612
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #7 -: February 27, 2007, 03:58:34 pm »

Уместно забележки от страна на Боян
- Трябва да се прецизира типа членство
- Ако има някой наясно нека да каже дали трябва да се пише Идентификационен номер (както е на повечето фактури и на БУЛСТАТ картите) или само БУЛСТАТ/ЕИК по БУЛСТАТ (и така съм го виждал).
- Препоръките - май го бяхме обсъдили този въпрос, но като че ли сега е подходящото време (може би неподходящата тема) да го обсъдим отново. Не е ли по-добре препоръки да се изискват само за асоциираните членове желащи да станат пълноправни? Според мен е доста вероятно фирми кандидатстващи за асоциирани членове да не познават членове на БАЕТ - и тогава? .. Пари под масата? Усмивчица
« Последна редакция: February 27, 2007, 04:02:48 pm от Искър Енев » Активен

Колектив 44 ООД
Станко Йорданов
Член на БАЕТ
Sr. Member
Публикации: 142

Станко Йорданов

44087336 stanko_j
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #8 -: February 27, 2007, 06:38:17 pm »

Искър, засягаш моя любима тема - елитарна ли е асоциацията.  Намигване

Това препоръчване от действащи членове е характерно за затворен тип организации, които не са със широко отворени врати. Аз отдавна се примирих, че това ще е така и че изискванията към новите членове ще са високи - обърни внивание в правилника какви критерии има, включително за легален софтуер и авторски права.
Смисълът е в това, че по този начин да си член в асоциацията е много по-авторитетно.
Какъв е рискът да няма "сито" при приемането на членове. Ами да влезе някой който да използва марката "БАЕТ" и да завлече стотици клиенти, да им събере парите и да ги отсвири. Затова тези двама от нас, които га препоръчват трябва да се запознаят с дейноста му и може би да имат възможност да опитат от услугите на съответния сайт. Може би някаква форма на мистери шопинг.
Могъществото на асоциацията ще се прояви тогава, когато в обществото проникне съзнание, че ако някой е-магазин не е члена на БАЕТ, значи нещо нередно има с него. Труден път за постигане, но за да стане, контролът на влизащите нови членове трябва да е много строг и да не се правят компромиси за "наши хора".
Активен

Станко Йорданов
Артефакт ООД
papi
Пламен Узунов
Член на БАЕТ
Hero Member
Публикации: 361

154078959
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #9 -: February 27, 2007, 06:41:27 pm »

Много правилно, Станко. Това ми беше идеята, когато "съчинявах" устава и правилника.
Активен

Пламен Узунов, М-Тел:088/8869066
http://bgprinter.com
teodorp
Теодор Павлович
Член на БАЕТ
Sr. Member
Публикации: 195

7866068
Профил WWW Ел. поща
« Отговор #10 -: February 27, 2007, 07:51:53 pm »

Станко, браво...
винаги дълги и обосновани мнения.
Съгласен съм с теб.
Активен

Теодор Павлович
www.get.bg
www.bid.bg
Tuti
Татяна Коларова
Член на БАЕТ
Full Member

Профил WWW
« Отговор #11 -: February 27, 2007, 10:20:48 pm »

Боби, писала съм СТОПАНСКА дейност в молбата защото: Стопанска е дейността извършвана от търговец, дейността на лицата по чл.2 от ТЗ, както и всяка друга дейност извършвана с цел печалба.
Днес всички са заети с пресконференцията, за което не ги обвинявам - разбира се че сега това е най-важното, но след ангажимента утре очаквам всички да се включат активно в дискусия относно текстовете на документите!
Активен
nadya
Член на БАЕТ
Sr. Member
Публикации: 216

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #12 -: February 28, 2007, 08:32:34 am »

на мен специално 3 документа за попълване ми се виждат много, не можем ли да ги редуцираме до 1? Няма смисъл да се затрупваме в бумащина.
Активен
nadya
Член на БАЕТ
Sr. Member
Публикации: 216

Профил WWW Ел. поща
« Отговор #13 -: February 28, 2007, 05:30:40 pm »

ето нещо от мен на една страница. Само има нужда от допълнително форматиране.

Долната част съм я взела от Application new merchant на PIB, само съм я модифицирала леко.
Активен
I.Phillipov
Член на БАЕТ
Sr. Member
Публикации: 220

81719224
Профил WWW
« Отговор #14 -: February 28, 2007, 05:57:41 pm »

Определено ми харесва тази форма.
Активен

Ивайло Филипов
http://eum.bg